Playstation 5 HDMI encoder IC reparatie

  • Beschrijving

Playstation 5 HDMI encoder IC reparatie klaar terwijl u wacht. Een defecte HDMI controller IC wordt veroorzaakt door bv. bliksem inslag of kortsluiting.

De HDMI encoder IC is een controller chip die o.a. het beeld en audio signaal naar de HDMI poort (aansluiting HDMI kabel) verstuurd. Een defecte HDMI controller IC wordt veroorzaakt door bv. bliksem inslag of kortsluiting. Maar ook wanneer je een HDMI kabel aansluit of verwijderd als de PS5 nog aanstaat. Dit defect wordt ook wel WLOD genoemd (white light of dead).

Andere oorzaken zijn; een HDMI poort met aangesloten kabel raakt fysiek beschadigt door vallen van de console. Er wordt een kabel geforceerd ingestoken waardoor de pennen in de connector naar binnen schieten en kortsluiting maken. Maar ook de ruis (video) filters die tussen het IC en de HDMI poort zitten kunnen voor problemen zorgen.

Ga eerst na of de PS5 nog normaal opstart en het blauwe pulserende led licht uiteindelijk wit gaat oplichten.  De symptomen van een defecte PS5 HDMI encoder IC zijn namelijk min of meer hetzelfde als bij een kapotte HDMI poort.

Reparatie kosten Playstation 5 HDMI encoder IC MN864739 : €175,-

  • Geen beeld en/of geluid
  • Alleen rood of blauw beeld of sneeuwachtig beeld
  • Lage resolutie kwaliteit, meestal 480P/576P
  • De PS5 led aan de bovenkant geeft wit (pulserend) licht (WLOD)
  • De PS5 schakelt zichzelf uit en aan.

Heb je 1 of meerdere bovenstaande klachten? Controleer dan vervolgens de HDMI poort op beschadigingen en sluit de PS5 aan met een andere HDMI kabel en aansluiting op je tv. In 90% van de gevallen is namelijk de HDMI poort de boosdoener.

Gerelateerde Producten