Playstation 5 onderhoudsbeurt

 • Beschrijving

Klacht: De Playstation 5 ventilator gaat snel na het opstarten trapsgewijs steeds sneller draaien en maakt veel meer lawaai dan voorheen. Soms klinkt de PS5 net als een stofzuiger!

Playstation 5 onderhoudsbeurt:

 • Reparatie kosten : €55,-  inclusief BTW (voor het professioneel stofvrij maken met een compressor)
 • Reparatie kosten : €65,-  inclusief BTW (voor de Playstation 5 (Pro/Slim) versie hier word een vloeibaar metaal koelpasta "Conductonaut" bij gebruikt).
 • Reparatie tijd/duur oudere modellen: 60 minuten.
 • Reparatie tijd/duur voor PS5 Slim / Pro: 60 minuten
 • Klaar terwijl u wacht en meekijkt!
 • Bij een Playstation 5 onderhoudsbeurt word de PS5 geheel gedemonteerd en worden alle onderdelen handmatig en met perslucht uit een compressor stofvrij gemaakt, hierbij word ook de pakking ( Liquid metal ) vervangen voor een betere hoogste kwaliteit geleidende koel pasta waardoor de Playstation 5 nog net iets beter gekoeld word en dus nog stiller is dan wanneer deze nieuw uit de doos kwam. Bij de Playstation 5 Pro kan een nieuwe en naar zeggen betere vloeibaar metaal pakking worden gebruikt.
   

LET OP: Een onderhoudsbeurt is geen overbodige luxe en kan de levensduur van uw Playstation 5 aanzienlijk verlengen.

Om de hoeveel tijd moet ik mijn Playstation 5 laten onderhouden?

 • Hier staat geen tijdslimiet voor, de PS5 geeft dit zelf aan wanneer u hoort dat de ventilator begint te klinken als een stofzuiger en erg veel lawaai begint te maken dat is het weer tijd. Afhankelijk van hoe schoon de omgeving is waar de PS5 staat en hoeveel ermee word gespeeld kan dit bij de een al na een jaar zijn en bij de ander pas na 3 jaar.
 • Daarnaast is de Playstation 5 in de zomer automatisch veel warmer dan dat deze op een koude winterdag zal zijn, het kan daarom geen kwaad om de Playstation om de zoveel tijd eens goed te laten schoonmaken, dit verlengt aanzienlijk de levensduur van uw Playstation, voorkomt oververhitting problemen en het Blue light of death syndroom.

Wat is de oorzaak van een te warm wordende PS5?

Een veel voorkomend warmte probleem van de Playstation 5 heeft meestal te maken met stof in combinatie met een geoxideerde liquid metal op de APU (gecombineerde CPU en GPU processor).

Hierdoor kan de processor haar warmte niet goed overdragen naar het koper/aluminium koellichaam met als gevolg dat de temperatuur van de processor steeds verder oploopt.
De te hoge temperatuur van de processor wordt door de temperatuur sensor in de APU opgepikt en laat de ventilator trapsgewijs steeds harder draaien om de processor (APU) koeler proberen te maken.
Echter heeft dat weinig invloed doordat de (oude) vaak geoxideerde liquid metal pakking tussen de APU en koellichaam nog slecht de warmte kan doorgeven en dit in combinatie met het ophopen van stof zal naast het veel lawaai maken van de ventilator de PS5 uiteindelijk uit veiligheid gaan uitvallen door over verhitting indien er te lang word gewacht met het geven van een onderhoudsbeurt.

Gerelateerde Producten